Ben je dol op cijfers en werk je graag met financiën? Dan is een functie als financieel administratief medewerker beslist iets voor jou. Werkgevers zijn regelmatig op zoek naar mensen die administratief onderlegd zijn maar die ook met cijfers goed uit de voeten kunnen.

Kies een goede opleiding

Om goed beslagen ten ijs te komen op dit gebied is het slim eerst een opleiding te volgen. Hiervoor kun prima terecht bij Fabius opleidingen. De opleiding bestaat uit twee delen. In de eerste 30 klassikale lessen van elk 3 uur word je opgeleid tot administratief medewerker in het algemeen. Daarna volgen nog 10 klassikale lessen van 3 uur waarin je je specialiseert in de financiële kant van een administratie. Om aan het tweede deel te kunnen beginnen dien je eerst deel 1 afgerond te hebben. Voor beide delen doe je apart examen zodat je na een jaar opleiding met twee diploma’s op zak naar een leuke baan op zoek kunt gaan.

Opleiding in twee delen

Het tweede deel van de opleiding bestaat uit twee onderdelen: boekhouden en computerboekhouden. Bij het boekhouden kun je denken aan zaken zoals het maken van balansen en grootboekrekeningen, de regels van het boekhouden, het opmaken van de inventaris enzovoort. Het deel computerboekhouden omvat het invoeren van boekstukken en de opbouw en inrichting van een administratie op de computer. Dit onderdeel is tegenwoordig natuurlijk uitermate belangrijk omdat alles met de computer gedaan wordt.

Waar en wanneer

De cursus wordt op tal van locaties door het land gegeven dus de kans dat er ook een bij jou in de buurt is, is vrij groot. Er wordt ook naar gestreefd beide delen van de opleiding op dezelfde locatie te geven. Zo zit je altijd met dezelfde mensen in de klas en krijg je dezelfde docenten.