Privacy in een bestrate tuin

Je eigen tuin. Voor veel mensen is het de plek waar ze het liefste veel tijd in doorbrengen. Die tijd breng je dan alleen bij voorkeur door terwijl je in de zon zit te ontspannen. Onkruid wieden en gras maaien is niet aan iedereen besteed. Dat is de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om hun tuin te bestraten. Dat doen ze dan vaak over de hele tuin heen, waarna ze erachter komen dat dit toch wel heel erg kaal is. Een dergelijke tuin biedt jou haast geen beschutting, laat staan privacy. Omdat dit voor veel mensen toch wel heel belangrijk is, bouwen steeds meer mensen een plantenbak in hun tuin.

Het verschil tussen een bloembak en een plantenbak

De termen bloembak en plantenbak worden nogal eens door elkaar gebruikt. Toch is er een wezenlijk verschil. Het grootste verschil is dat een bloembak vaak een mooi gestileerd element is, terwijl een plantenbak uit meerdere elementen kan worden opgebouwd. Een plantenbak kan je groter bouwen; je kan er een soort borders mee aanleggen in je tuin waardoor je een tuin creëert die toch past in de lijn van jouw tuin. De plantenbakken zijn strak aangelegd en je kan een stuk groen aanleggen op een terras.

Een tuin met meer dimensies

Met betonnen plantenbakken bouw je dus een tuin die meer dimensie heeft dan een alleen maar strak bestrate tuin. Kies je voor een tuin met opsluitbanden en daarachter tuinaarde, dan blijft het geheel één dimensionaal. Een tuin die met meerdere dimensies wordt gebouwd zal niet alleen gemakkelijker te onderhouden zijn – je hoeft niet op de grond het onkruid uit te trekken – ; er kan ook minder onkruid in je tuin komen. Daarnaast laat onkruid dat hoger zit zich gemakkelijker weghalen.